Resinex website uses cookies and similar technologies to better understand which products are of your interest so we can personally provide you with more detailed information. By using Resinex website you agree to our use of cookies. Learn more about cookies and how to manage them

ВАШИОТ ЦЕНЕТ И ДОВЕРЛИВ ПАРТНЕР ЗА РЕШЕНИЈА ЗА Е&Е

Ресинекс е партнер од доверба за електричната и електронската индустрија. Има широко портфолио на уникатни полимери кои се достапни за да ги задоволат високите барањата на овој пазар.

За да ги исполни барањата на овој растечки пазар, Ресинекс има посветен и искусен тим за E&E и технички тим кој ќе ви помогне.

Ова вклучува тесна соработка за време на секој чекор од развојот на вашиот производ од изборот на материјали и Moldflow® симулации.

RESINEX портфолио на полимери за E & E апликации:

Портофилиото вклучува:

(Достапноста на производот може да се разликува во секоја земја врз основа на локалните права за дистрибуција на Resinex.)

ЕЛЕКТРИКА и ЕЛЕКТРОНИКА

Електричните апликации кои имаат електрични жици вградени во пластичната обвивка бараат пластиката да делува како изолатор. Ова бара полимери со висока отпорност на деформација, отпорност на палење и отпорност на температурата на вжарената жица со цел да се исполнат различните глобални и локални стандарди. Нашето широко портфолио обезбедува решенија отпорни на палење, во целост halogen-free за многу електрични апликации, вклучувајќи прекинувачи, приклучоци и броила.

Електронската индустрија и нејзината генерација на напредни електронски апликации предизвикуваат постојана побарувачка за потенки, полесни, побезбедни, иновативни и поефикасни уреди.

Електричните возила го менуваат автомобилскиот инженеринг што значи нови барања за термопластика. Нашето широко портфолио нуди решенија за апликации за електронски и електрични возила, вклучувајќи поврзување 5G, полнач за EV и ѕидни кутии.

Портфолиото на полимери на Ресинекс ги исполнува најстрогите меѓународни и локални стандарди за животна средина, електрика, електроника, домаќинство и UL:

 • RoHS (ограничување на употребата на одредени опасни материи)
 • Директива 2002/95/EU WEEE (Отпад од електрична и електронска опрема)
 • Директива 2002/96/EU VDE 0472 дел 815
 • EN 60695 или UL 94 за запаливост
 • ISO 4892-2 или UL 746C за атмосферски влијанија
 • EN 60998 уреди за поврзување за нисконапонски возила
 • EN 62053 броила за електрична енергија

КАРАКТЕРИСТИКИ:

 • Конкурентна цена
 • Без хлор и бром
 • Одлични електрични својства
 • Најдобра димензионална стабилност во класата
 • Транспарентен и непрозирен

ЕЛЕКТРИЧНИ и ЕЛЕКТРОНСКИ АПЛИКАЦИИ:

 • Уреди за поврзување на нисконапонски кола
 • Куќишта за инсталации во домаќинството
 • Електричен прекинувач
 • Броила за електрична енергија
 • Електронски куќишта (на пр., апарати за домаќинство)
 • Енергетска електроника
 • 5G Конекција
 • Полначи за електрични возила
 • Ѕидни кутии за електрични возила

ОСВЕТЛУВАЊЕ

Со оглед на тоа што крајните корисници преминуваат кон осветлување без вжарено влакно, како што се компактни флуоресцентни светилки (CFL) и брзо појавување на LED осветлување (цврста состојба), преносот на висока светлина, опалесценцијата и издржливоста се клучни барања. Нашите поликарбонатни полимери, PC compounds и SAN полимери ги обезбедуваат овие карактеристики и многу повеќе.

Портфолиото на полимери на Ресинекс ги задоволува најстрогите меѓународни и локални стандарди за животна средина, осветлување и UL:

 • RoHS (ограничување на употребата на одредени опасни материи)
 • Директива 2002/95/EU WEEE (Отпад од електрична и електронска опрема)
 • Директива 2002/96/EU EN 60598 – осветлување
 • ISO 4892-2 или UL 746C за атмосферски влијанија
 • EN 60400 држачи за флуоресцентни светилки

Апликации за ОСВЕТЛУВАЊЕ:

 • Дифузери и леќи
 • Куќишта
 • Светла за итни случаи
 • Светла отпорни на експлозија
 • Рефлектори
 • Тела

Перформанс на ОСВЕТЛУВАЊЕ:

 • Термичка стабилност
 • Оптичка јасност
 • Отпорност на удар
 • Димензионална стабилност
 • Топлинска стабилност
 • Отпорност на временски влијанија
 • Контрола на управување со светлина
 • Сопствена технологија на опалесценција

Понудите на Ресинекс за електрични и апликации за осветлување содржат технологија за отпорност на пламен која е без хлор, бром, флуор и фосфор, а истовремено ги обезбедува истите перформанси на отпорност на пламен на кои индустријата се навикнала.