Resinex website uses cookies and similar technologies to better understand which products are of your interest so we can personally provide you with more detailed information. By using Resinex website you agree to our use of cookies. Learn more about cookies and how to manage them

PA66 AKULON®

Производител: DSM
Тип на полимер PA 66

Полиамидите Akulon® ги претставуваат најразновидните, добро заокружени профили за која било инженерска пластика. Тој е идеален материјал за апликации со високи перформанси. Робустноста, цврстината и способноста за висока температура го прават многу погоден за автомобилските, електричните и сложените машински инженерски апликации.

За бризганите делови, нудат одлична рамнотежа на лесен дизајн и обработка со извонредни механички својства во широк температурен опсег и во различни работни средини.

Општи информации

Главни својства на Akulon® PA66 се:

 • Отпорност на стареење при високи температури на долг временски период.
 • Голема цврстина и висока крутост, дури и при покачени температури.
 • Инхерентен отпор на палење.
 • Одлични ди-електрични својства.
 • Добра отпорност на триење.
 • Извонредна хемиска отпорност.
 • Апсорпција на вода.
 • Одличен биланс на трошоци/перформанси.
 • Отпорност на хидролиза.

Портфолио

AKULON® POLYAMIDE 66 ПОРТФОЛИО

Стандардно Akulon® PA66 портфолио за бризгање

 • Непополнети типови за бризгање
  • Стабилизирана топлина
  • Нуклеирани и топлински стабилизирани
 • Типови за бризгање засилени со стаклени влакна
  • Стандардно исполнето со стаклени влакна: 15-50% GF
  • Топлотно стабилизиран на пр. за автомобилски апликации: 30-50% GF
  • Тип модифициран на удар за жилавост при ниски температури: 25% GF

Портфолио на огнено отпорни PA66 Akulon® типови

 • Непополнети типови базирани на халоген
 • Ојачани со стакло базирани на халоген и без халогени, типови на светлечка жица

Akulon® PA66 за екструзија

 • Типови со висока вискозност за полупроизводи
 • Типови со средна вискозност за цевки и монофиламенти

Преглед на податоци

Се вчитува, ве молиме почекајте