Resinex website uses cookies and similar technologies to better understand which products are of your interest so we can personally provide you with more detailed information. By using Resinex website you agree to our use of cookies. Learn more about cookies and how to manage them

Полиетилен со ултра ниска густина Attane® (ULD PE)

Производител: Dow
Тип на полимер ULD PE

Развиен како продолжение на полиетиленските смоли DOWLEX®, смолите од ATTANE® Ultra со ниска густина (ULDPE) ги исполнуваат барањата за изведба во многу специфични сегменти на пазарот, како што се стреч-филм, филм за пакување храна, филм за замрзната храна, фим за нега, здравје и хигиена.

Палетата на производи ATTANE ® ULDPE содржи производи со мала густина C8 октан, како и C6 хексан типови за апликации за cast филмови.

Општи информации

ATTANE® ULDPE материјалите, во споредба со материјалите од DOWLEX® PE, нудат поголема флексибилност на ниска температура и отпор на пукање при растегнување, идеални се за пакување на течност која слободно може да се движи внатре во амбалажата. Се избегнува течење и истурање, а амбалажата и натаму нуди одлична оптика, висока отпорност на кинење и други клучни својства како што е ниска температура на иницирање на почетокот на заварувањето (SIT) и многу силно варење (hot tack).

Клучната примена ATTANE® ULDPEво амбалажата вклучуваат издржливи филмови за производство на транспортни вреќи, филм за вреќи, филм за ќеси со потрошувачи, stretch hood филм за пакување или покривање на палети (цименто, цигли, гранулат итн.), филм за сирење, филм за месо, филм за пакување кафе и филм за детергенти и филм за замрзната храна. Исто така, тие се користат за производство на филм за завиткување на силажа, филтри за прекривка и екструдирани мембрани.

ATTANE® може да се вклопи во некои апликации како што се замрзната храна, stretch hood филм, механичко пакување со навлекување, и слични апликации како замена за ЕVA материјал.

Resinex и DOW нудат технички решенија за специјални пакувања во индустријата за храна со супериорна способност за техничка услуга.

Без оглед на големината на апликацијата, важното партнерство на РЕСИНЕКС и DOW, и Вие како Клиент, ќе обезбеди најекономично, најоддржливо, најпрофитабилно и најдобро изведувачко решение во вашата земја, на вашиот пазар, во вашата апликација.

Преглед на податоци

Се вчитува, ве молиме почекајте