Resinex website uses cookies and similar technologies to better understand which products are of your interest so we can personally provide you with more detailed information. By using Resinex website you agree to our use of cookies. Learn more about cookies and how to manage them

BRASKEM Полипропилен

Производител: Braskem
Тип на полимер PP copo, PP homo, PP raco

BRASKEM нуди широк спектар на полипропиленски материјали кои ги исполнуваат барањата на индустријата.

Има две производствени места во Европа. Еден во Wesseling (GER) кој работи на Unipol ™ технологија и еден во Schopay (GER) кој работи под лиценцата Spheripol.

Општи информации

Полипропиленот е најразновидна пластика и може да се преработува во сите главни процеси на производство:

 • Дуван филм
 • Лиен филм
 • Екструзија со дување (EBM)
 • Бризгање со дополнително дување (ISBM)
 • Термоформирање
 • Калапи за бризгање
 • Предење на влакна
 • Екструзија

Полипропиленот обично се дели на три главни групи. Секоја од овие групи покажува различни извонредни својства и затоа BRASKEM полипропиленските материјали се користат во многу различни апликации:

 • PP HOMOPOLYMER има најголема цврстина
 • PP COPOLYMER има најголема отпорност на удар
 • PP RANDOM COPOLYMER има најголема транспарентност

Типични апликации

Амбалажа за храна, кофи, гајби и кутии, капачиња и затворачи, влакна и сврзни влакна, филмови, црева и цевки, плочи и профили, куќни производи и производи за широка потрошувачка.

Својства

BRASKEM полипропиленскиот материјал нуди:

 • Добра до висока крутост = можност за помала потрошувачка на материјал
 • Отпорност на висока температура = овозможува полнење при висока температура, микробранови, стерилизација
 • Хемиска инертност = отпорност на лом при притисок
 • Бариерни својства = заштита на храна
 • Нуклеирани или прочистени типови = поголема цврстина и транспарентност
 • Извонредна рамнотежа на удар / крутост = можна замена за поскапи полимери
 • Лесно се истегнува = одличен за примена во филмови и влакна
 • Добри сврзни својства = овозможуваат усовршено проектирање на деловите и намалување на трошоците

Преглед на податоци

Се вчитува, ве молиме почекајте