Resinex website uses cookies and similar technologies to better understand which products are of your interest so we can personally provide you with more detailed information. By using Resinex website you agree to our use of cookies. Learn more about cookies and how to manage them

CALIBRE™ Поликарбонати

Производител: Trinseo
Тип на полимер PC

Поликарбонатот CALIBRE™ е аморфна инженерска термопластика која се карактеризира со високо ниво на механички, оптички, електрични и термички својства.

Портфолиото на CALIBRE™ обезбедува голема разновидност во проектирањето преку широк спектар на вискозитет и опциите за производи.

Општи информации

Сопствениот процес на производство на Trinseo им дава на поликарбонатите CALIBRE™ многу висока еластичност и цврстина во широк опсег на температури. Ова им овозможува на деловите од поликарбонатите CALIBRE™ да ја одржат својата отпорност на удар при многу ниски температури и да останат димензионално стабилни на многу високи температури.

Карактеристичниот материјал CALIBRE™ нуди:

 • Висока транспарентност
 • Екстремна цврстина
 • Ниско униформно собирање
 • Димензионална стабилност
 • Доследна обработливост
 • УВ стабилност
 • Огоноотпорен на пламен
 • Отпорност на топлина
 • Широк опсег на расположливи бои

CALIBRE™ материјалите се произведени по порачка за голем број на процеси на преработка, вклучително бризгување, екструзија, дување, прерабаботка на пени. Типовите со висок индекс на течење се на располагање и се најдобри решенија на апликации со тенки ѕидови и апликации со големи димензии.

Типични апликации на материјалот CALIBRE™ се:

 • Градење и градежништво - обложување
 • Оптички леќи, леќи за сонце
 • ДВД-а
 • Компоненти за здравствена заштита
 • Шишиња за вода
 • Мобилни телефони
 • Куќишта за електронска опрема
 • Електрични уреди
 • Осветлување

CALIBRE™ поликарбонатите од Trinseo нудат одлична комбинација на јасност, отпорност на топлина и отпорност на удар. Специјалните материјали се достапни за специфични барања за подобрени перформанси, вклучувајќи боја, отпорност на палење, УВ стабилност, и подобро ослободување од одливките. CALIBRE™ поликарбонатите се погодни за боење.

Асортиман

CALIBRE™ ПОРТФОЛИО НА ПРОДУКТИ
СЕРИИ MFI РАНГ СВОЈСТВА
(300°C/1.3 Kg)
CALIBRE™ 200 5… 22 Општа намена, контакт со храна
CALIBRE™ 300 5… 22 Општа намена
CALIBRE™ 300EP 22 + 31 Општа намена, подобрени својства на проточност
CALIBRE™ 300-58LT 58 Висок пренос на светлина, висока флуидност
CALIBRE™ 503 5 Голема отпорност на топење, за екструзија
CALIBRE™ 603 3 + 6 Разгранета, за екструзија
CALIBRE™ 2060 10 Медицински за стерилизација на пареа и етилен оксид

Преглед на податоци

Се вчитува, ве молиме почекајте