Resinex website uses cookies and similar technologies to better understand which products are of your interest so we can personally provide you with more detailed information. By using Resinex website you agree to our use of cookies. Learn more about cookies and how to manage them

Dow® LDPE

Производител: Dow
Тип на полимер LD PE

DOW® Полиетилените со ниска густина (LDPE) се многу повеќе отколку полиетилените за општа намена. Тие повторно се појавуваат како вредно семејство, комбинирајќи супериорни филмови со висока јасност и крутост и густина фаворизирана од произведувачите на полиетиленски филмови.

RESINEX и DOW нудат решенија во специјализираните филмови за пакување наменети за технички и прехранбени специјални производи со супериорни способности за нудење технички услуги.

Општи информации

Dow® LDPE материјалите се лесни за обработка за разлика од повеќето LDPE материјали, во комбинација со подобрени перформанси на производот, продолжуваат да даваат конкурентни решенија за преработувачите во широк спектар на апликации:

 • Комплексни повеќеслојни филмски структури на пакувања со храна
 • Ќеси за купување
 • Ќеси за Облоги
 • Надворешни облоги
 • Торби за широка потрошувачка
 • Издржливи вреќи
 • Јасни филмови за пакување на храна
 • Филмови за ламинирање
 • Земјоделски филмови
 • Екструзивни облоги
 • Обложување на картони
 • бризгање
  • Капаци и затворачи
  • Различни издржливи производи, како што се играчки
 • мешање

Во апликациите за пакување, материјалите DOW® LDPE нудат:

 • Одлична естетика
 • можност за печатење
 • Јачина
 • Отпорност на кинење
 • Еластичност

Тие можат да се преработуваат на денешните брзи линии за употреба како филм, облоги или ламинации и лесно да се мешаат со DOWLEX® LLDPE материјалите поради посебно бараните перформанси, исто така, како на еднослојни линии така и во мешавини. На пазарите на здравствена нега и хиигиена кои се чувствителни на трошоците, материјалите Dow® LDPE можат да ја подобрат ефикасноста на преработката.

За флексибилниот медицински и фармацевтски пазар, Dow нуди DOW® LDPE Health + ® за производство на филмови, затворени шишиња кои се полнат со дување и мали шишиња кои се произведуваатсо дување, меѓу другото.

Без оглед на видот и големината на апликацијата, важното партнерство на RESINEX, DOW и Вие како Купувач ќе обезбеди најекономично, најодржливо, најпрофитабилно и најдобро остварливо решение во вашата земја, на вашиот пазар, за вашата апликација.

Преглед на податоци

Се вчитува, ве молиме почекајте