Resinex website uses cookies and similar technologies to better understand which products are of your interest so we can personally provide you with more detailed information. By using Resinex website you agree to our use of cookies. Learn more about cookies and how to manage them

LLD PE ELITE®

Производител: Dow
Тип на полимер LLD PE

ELITE® Подобрениот полиетиленски материјали базирани на октани, ELITE® подобрениот полиетиленски материјал на октанска основа како еден материјал нуди решение кое ги надминува традиционалните комбинации на својства на пазарот за филмови.

ELITE® нуди ценовно прифатливи одговори на различни предизвици со комбинирање на ненадминливата флексибилност на процесот на производство на Dow Chemical Company со INSITE® технологијата.

Општи информации

Кога се користи ELITE®, се добиваат резултати што комбинираат

  • способност за заварување и крутост;
  • висока отпорност на истегнување и пробивање;
  • јачина на удар и способност за обработка;
  • крутост и јачина на удар;
  • како и многу други уникатни комбинации.

Покрај тоа, овие предности на еден материјал може да се применат во многу различни производи од филмски, ламинатни и обложени производи.

Како пример, за филмо за течности, сува и замрзната храна, можете да го користите материјалот ELITE® EPE (LLDPE) за да ја намалите дебелината на пакувањето до 25% без да жртвувате цврстина или обработливост.

На брзи линии за стреч филм, материјалите ELITE® EPE (Linear Low Density C8) може да се обработуваат побрзо и да се направат потенки без да се наруши нивниот интегритет.

И кога станува збор за филмови за ламинирање, пакувачите можат да ја задржат цврстината и тврдост истовремено намалувајќи ја тежината на пакувањето. Во овие и во многу други филмски апликации, од пелени за бебиња до издржливи вреќи за транспорт, материјалите ELITE® EPE носат нова димензија на перформансите и на ниската температура на почетокот на заварување (SIT) како и на врелиот спој (hot tack) во слоеви за заварување на повеќеслојни филмски апликации.

RESINEX и DOW обезбедуваат решенија на пазарот за техника, храна и специјално пакување со супериорни можности за обезбедување на технички услуги.

Без оглед на видот и големината на апликацијата, значителното партнерство на RESINEX, DOW и Вие како клиент ќе обезбеди најекономично, најодржливо, најпрофитабилно и најефикасно решение во вашата земја, на вашиот пазар, за вашата апликација.

Преглед на податоци

Се вчитува, ве молиме почекајте