Resinex website uses cookies and similar technologies to better understand which products are of your interest so we can personally provide you with more detailed information. By using Resinex website you agree to our use of cookies. Learn more about cookies and how to manage them

ENGAGE™ POE

Производител: Dow
Тип на полимер POE

ENGAGE™ полиолефинските еластомери (POE) произведен од DOW Elastomers, дел од американската компанија The Dow Chemical Company, е единствен полиолефин еластомер.

Тој беше еден од првите полимери произведени со употреба на INSITE ™ технологија и иновативно служи како мост помеѓу гума и пластика, помагајќи да се инспирираат нови можности за дизајн.

ENGAGE™ Полиолефинските еластомери се исто така одговор кога ви треба модификатор што ќе ви помогне да го направите вашиот производ тврд и еластичен, а сепак флексибилен.

Општи информации

Примарни придобивки од перформансите на ENGAGE ™ полиолефинските еластомери:

 • Одлична отпорност на удар
 • Лесна се бојат
 • Тежок, но сепак флексибилен
 • Ниска густина и мала тежина
 • Лесно мешање, формирање и обработка на опрема од пластична или гумена опрема
 • Отпадот добиен во текот на процесот може да се рециклира и повторно да се користи
 • Одлична сила на топење и обработливост
 • Ниско ниво на собирање

Типични апликации на Engage ™ POE се:

 • Автомобилски црева за ладилник, подобрени перформанси при висока температура
 • Автоматски модификатор за ентериер во автомобилите поради одлично чувство на допир
 • Лесни пени за обувки кои даваат одлична отпорност и удобрност на чевелот
 • Облоги за жици и кабли со подобрени физички својства
 • Лиени производи, како што се играчки или други предмети за домаќинство
 • Бризгање со подобра топлинска стабилност и отпорност на топлина
 • Подобрена отпорност на удар и перформанси при ниски температури во термопластични полиолефини, како што се покриви со TPO и трака на автомобилски браник
 • PP модификација

Портфолио

Преглед на достапни типови за ENGAGE ™ полиолефински еластомери:

Преглед на податоци

Се вчитува, ве молиме почекајте