Resinex website uses cookies and similar technologies to better understand which products are of your interest so we can personally provide you with more detailed information. By using Resinex website you agree to our use of cookies. Learn more about cookies and how to manage them

TPE ENSOFT® (TPE-S)

Производител: Ravago
Тип на полимер TPE-O, TPE-S

Ravago произведува широк спектар различни типови на термопластични еластомери.

TPE-S, TPE-V и TPE-O, под брендовите Enflex® и Ensoft®, се произведени од фабриката Ravago’s Enplast Turkey и TPE-S, со бренд име Sconablend®, се произведува во Ravago Plastics Германија.

Општи информации

Термопластичните еластомери се единствена класа на материјали кои ги комбинираат клучните својства за обработка и рециклирање на термопластиките со повеќето физички својства на термосет гуми како што се еластичноста, ниска компресија и високата флексибилност.

Ensoft® TPE-S

Ensoft® TPE-S се состои од кополимери на стирен-диен. Кополимерите на незаситениот бутадиен стирен (SBS) се со пониска цена и перформанси од оваа група, додека хидрогенизираниот / заситен стирен-етил-бутил-стирен (SEBS) и стирен етил-етил-пропил-стирен (SEEPS)се поскапи и имаат подобри перформанси. Соединенијата на овие кополимери вклучуваат соодветна термопластика (како што се PP, PE, PS), масло и полнила во морфологија на ко-континуалната фаза.

Ensoft® TPE-S нуди:

  • Опсег на тврдост од 5 Shore A до 60 Shore D (SBS 30 Shore A до 45 Shore D)
  • Сервисна температура: -50 до + 110 ° C (динамично; SBS -50 ° C до + 70 ° C) -50 до + 130 ° C (Статички / врв; SBS -50 до + 110 ° C)
  • Одлична отпорност на озон, УВ и атмосферски влијанија како резултат на заситена еластомерна фаза; СБС има умерена отпорност на УВ, озон и атмосферски влијанија поради присуството на двојна врска
  • Хемиска отпорност на многу агресивни медиуми
  • Низок компресивен сет и добра еластичност во широк опсег на температура
  • Адхезија на широк спектар на поларни и неполарни подлоги како што се PP, PA, ABS, PC, PS
  • Широк спектар на производи, вклучувајќи мек допир, проширен, отпорен на висока температура, ниска компресија, FR без халогени и многу други специјални типови
  • Лесна обработка (не е потребно претходно сушење) и можност за рециклирање

Преглед на податоци

Се вчитува, ве молиме почекајте