Resinex website uses cookies and similar technologies to better understand which products are of your interest so we can personally provide you with more detailed information. By using Resinex website you agree to our use of cookies. Learn more about cookies and how to manage them

Equate HDPE

Производител: Equate
Тип на полимер HD PE

Основана е во 1995 година, EQUATE, производител на Equate HDPE (полиетилен со висока густина), е меѓународно заедничко вложување помеѓу компанијата за петрохемиски индустрии (PIC), компанијата Dow Chemical (Dow), петрохемиската компанија Boubyan (BPC) и компанијата за петрохемиски индустрии Qurain (QPIC).

Почнувајќи со производството во 1997 година, EQUATE е единствен оператор на целосно интегриран производствен погон од светски размери, годишно произведувајќи над 5 милиони тони високо-квалитетни петрохемиски производи кои се пласираат низ целиот Блиски исток, Азија, Африка и Европа.

RESINEX нуди Equate HDPE (полиетилен со висока густина со висока молекуларна тежина) за општи апликации со комплементарни производи како што се други HDPE и LLDPE или LDPE во нашето портфолио на производи.

Equate HDPE е достапен за општите апликации за дуван филм (EGDA-6888) како што се тубуларни филмови, вреќи за намирници, за мешање или повеќеслојни формулации.

За дување во калапи (EMDA-6147) може да се користи за тапани, контејнери за конзерви или други слични делови.

Преглед на податоци

Се вчитува, ве молиме почекајте