Resinex website uses cookies and similar technologies to better understand which products are of your interest so we can personally provide you with more detailed information. By using Resinex website you agree to our use of cookies. Learn more about cookies and how to manage them

Equate LLDPE

Производител: Equate
Тип на полимер LLD PE

Основана е во 1995 година, EQUATE, производител на Equate LLDPE C4 (линеарен полиетилен бутен со ниска густина), е меѓународно заедничко вложување помеѓу компаниите за петрохемиски индустрии (PIC), Dow Chemical Company (Dow), Петрохемиската компанија Boubyan (BPC) и петрохемиската Qurain Компанија за индустрии (QPIC).

Почнувајќи со производството во 1997 година, EQUATE е единствен оператор на целосно интегриран производствен погон од светски размери, годишно произведувајќи над 5 милиони тони високо-квалитетни петрохемиски производи кои се пласираат на целиот Блиски исток, Азија, Африка и Европа.

RESINEX нуди Equate LLDPE C4 (линеарен полиетилен бутен со мала густина) за општи апликации на комплементарни производи како што се други LLDPE или LDPE во нашето портфолио на производи.

Equate LLDPE C4 е достапен во генерално во дуван филм MFI и за општи апликации како што се тешки филмови или ефективни филмови. Equate LLDPE лесно може да се меша со останатите полиетилени или со LDPE за да се подобри економичноста.

Преглед на податоци

Се вчитува, ве молиме почекајте