Resinex website uses cookies and similar technologies to better understand which products are of your interest so we can personally provide you with more detailed information. By using Resinex website you agree to our use of cookies. Learn more about cookies and how to manage them

I'm green™ Полиетилен

Производител: Braskem
Тип на полимер HD PE, LD PE, LLD PE

Зелениот Полиетилен е обновлива алтернатива на полиетилен, термопластичен Полимер кој во голема мера се користи за цврсти и флексибилни апликации за пакување, како што се храна и пијалоци, производи за чистење и лична нега, како и играчки, контејнери за ѓубре и пластични кеси.

Општи информации

Користејќи зелен полиетилен, клиентите на Resinex можат да понудат уникатни производи направени одобновливи изворикои допринесуваат за намалување на ефектот на стаклена градина.

Зошто треба да користам I'm green™ полиетилен за моите производи?

 • HDPE, LDPE и LLDPE типови
 • Биополимер - 100% направен од обновливи суровини
 • НИски емисии на гасови на стаклена градина
 • Може да се рециклира
 • Бризгање и дување; дуван филм, cast филм, екструзија на влакна и жица и кабли
 • Локално складирање и техничка продажна сила во секоја европска земја
 • ПЕ експерти подготвени да ги поддржат вашите проекти

Што е I'm green™ Полиетилен?

Полиетиленот е конвенционално произведен од фосилни суровини, како што се нафта или природен гас, и го има во многу производи во секојдневието: пакување храна, козметика, пијалоци и кеси, меѓу другото. Зелената пластика, позната и какоI'm green™ Полиетилен, е пластика направена од обновлива суровина: етанол од бразилска шеќерна трска.
I'm green™ Полиетиленот ги покажува истите карактеристики како и петрохемискиот полиетилен, при примена, перформанси и особено рециклирање.

Апликации

I'm green™ Полиетилен ги има истите технички својства, изглед и разновидност на примена на полиетилен од фосилен извор. Замената на полиетиленот од фосилни извори со полиетиленот I'm green™ не бара инвестиции во нови машини и конвертори во пластика.

Обликување со бризгање (HDPE & LDPE)

 • Канти и базени
 • Капачиња и затворачи
 • Играчки
 • Капаци
 • Делови со тенки ѕидови
 • Компаундирање и мастербачи
 • Капачиња и затворачи за пијалоци
 • Гајби за шишиња за пијалоци
 • Апарати за домаќинство

Обликување со дување (HDPE)

 • Шишиња за производи за чистење на домаќинства и производи за здравје и нега
 • Шишиња за прехранбени производи
 • Канистри од 2 до 20Л за хемиски производи
 • Контејнери за непрехранбени апликации како алкохол, козметика и масла за подмачкување
 • Цврсти контејнери за козметички и фармацевтски апликации (е во согласност со USP 33)

Екструзија на влакна (HDPE)

 • Би-ко неткаен
 • Влакна генерално
 • Мрежи за сенка и заштита
 • Јажиња

Екструзија на дуван и каст филм (LLDPE & LDPE & HDPE)

 • Стреч филм
 • Собирачки филмови за палети
 • Филм за ламинирање (пластификација)
 • Издржливи торби
 • Филмови за автоматско пакување на цврсти и течни производи
 • Типични апликации за дувани филмови, вклучувајќи филмови за пелени и други општи намени
 • Филмови со висока јасност за коекструдирано пакување на храна, како што се: сирење, месо, колбаси, исечена шунка итн.
 • Флексибилни шишиња за цврсти материи, течности или производи од пасти за хигиена и чистота
 • Друго: Изолација завXLPE жица и кабли со ниска и средна тензија

Што е биопластика или биополимер?

Во склад ос дефиницијата на Европската асоцијација за биопластика, пластиката произведена од обновливи извори и / или биоразградливата пластика е класифицирана како биопластика или биополимер. Така,I'm green™ ... Полиетиленнаправен од етанол од шеќерна трска се смета за биопластичен.I'm green™ Полиетиленот не е биораградлив.

Портфолио I'm green™ Портфолиото на производи од полиетилен се состои од следниве полимери: Полиетилен со висока густина (

HDPE), линеарен полиетилен со мала густина (LLDPE) и полиетилен со мала густина (LDPE ).LDPE).