Resinex website uses cookies and similar technologies to better understand which products are of your interest so we can personally provide you with more detailed information. By using Resinex website you agree to our use of cookies. Learn more about cookies and how to manage them

OBC INFUSE™

Производител: Dow
Тип на полимер OBC

INFUSE™ Олефински блок кополимери (OBCs) се полиолефини со наизменични блокови на тврди (многу тврди) и меки (многу еластомерни) сегменти. Блок структурата на OBC нуди предност во перформансите засновани на флексибилност и отпорност на топлина во споредба со рандом полиолефинските кополимери.

INFUSE™ OBC производот кој нуди одлични материјали за различни процеси на обработка - создава свет на нови можности за конверторите, преработувачите, и формули за полимери - за нови производи, нови апликации и нови пазари.

Општи информации

INFUSE™ Олефин блок кополимерите (OBC) нудат неколку уникатни атрибути наспроти тековно достапните полиолефински еластомери (POE), како што се подобрена рамнотежа на флексибилност и отпорност високи температури, брза подготовска за преработка и покрај високата температура на кристализација, подобро еластично обновување и својства на компресија, како при амбиентални така и при покачени температури, подобрена отпорност на абење.

Овие придобивки ги прават INFUSE ™ OBC извонредна алтернатива за широк спектар на флексибилни полимери, вклучувајќи стиренски блок кополимери (SEBS, SIS и SBS), етилен винил ацетат (EVA), флексибилен поливинил хлорид (f-PVC), термопластични вулканизати (TPV), Флексибилни полиолефини и одредени еластомери со вкрстена врска.

INFUSE ™ 9807 и 9817 се исто така понудени како алтернативна суровина за лепила осетливи на притисок (PSA).

Преглед на податоци

Се вчитува, ве молиме почекајте