Resinex website uses cookies and similar technologies to better understand which products are of your interest so we can personally provide you with more detailed information. By using Resinex website you agree to our use of cookies. Learn more about cookies and how to manage them

INSPIRE™ PP Компаунди

Производител: Trinseo
Тип на полимер PP compounds

Trinseo Automotive има широка линија на производи од полипропиленски соединенија и системи за автомобилски апликации под брендот INSPIRE.

Овие материјали се одобрени според клучните спецификации на OEM и опфаќаат широк спектар на изведба.

Општи информации

Trinseo исполнети со талк INSPIRE ™ полипропиленски материјали се развиени за естетски автомобилски апликации, со добра отпорност на гребење и стабилизација на УВ-светлината. Тие се особено погодни за апликации за енетериер на автомобили кои бараат еластичност поради нивната висока отпорност на удар, дури и при ниски температури.

Покрај полипропиленските материјали исполнети со талк за внатрешна примена, Trinseo ги нуди Inspire ™ природните полимери исполнети со талк кои покажуваат високи перформанси и нудат особини како ниска проточност во комбинација со висока отпорност на удар и голема крутост, што се одлични за апликации како траки за браници.

INSPIRE ™ полипропиленските материјали исполнети со долги стаклени влакна (LGF PP) е еден од низата системи што помага да се подобри отпорноста на удар и издржливоста на автомобилската компонента. Содржината на стакло во материјалот за обликување ја одредува основната цврстина на компонентата, а зголемувањето на содржината на стаклото резултира со подобрување на нивото на крутост на дел. Изборот на составот на материјалот и процесот на производство што ја постигнува посакуваната дистрибуција на должината на стаклени влакна е од клучно значење за исполнување на барањата за изведба на делот специфични за целната апликација. Знаењето на материјалноста и карактеризацијата на материјалите на Тринсео, во комбинација со инженерството за дизајн, познавањето на процесот на преработка и управувањето со програмата, му овозможуваат на Тринсео да им понуди на потрошувачите на ОЕМ и проиведувачите од втор ред моѓност д апостигнат или да ги надминат целните перформанси на возилотосо помала тежина и трошоци.Портфолио

Преглед на INSPIRE™ типови

Типови
Апликации %Полнило Траки за браници (необоена или обоени) INSPIRE ™ TF 0808S / SU
Голем проток, тенок ѕид, висока отпорност на удар
TF5 INSPIRE ™ DTF 1801.01 S или SU Лесна обработка, тенок ѕид, висока отпорност на удар
TF18 INSPIRE ™ DTF 1803,00 SU или S Тенок ѕид отпорен на гребење, низок CLTE
TF12 Подлошки за каросерија (небоени или обоени) INSPIRE ™ DTF3800.00 SU или S
Подлошки за каросерија , надворешна, низок CLTE
TF30 Внатрешност без боја (или како ESU за боење) INSPIRE ™ TF1500 ESU
Отпорен на удари, отпорен на гребење, слаб сјај
TF15 INSPIRE™ TF 1305 ESU Супериорна отпорност на гребење и мат изглед
TF15 INSPIRE ™ TF1602 ESU Виска проточност, висок коефициент, отпорен на гребење
TF15 INSPIRE ™ DTF1600.00ESU Виска проточност, висок коефициент, отпорен на удар,
TF17 INSPIRE ™ DTF 200,00 Виска проточност, висока крутост, покриени апликации
TF20 High flow, high stiffness, covered applications TF20

Преглед на податоци

Се вчитува, ве молиме почекајте