Resinex website uses cookies and similar technologies to better understand which products are of your interest so we can personally provide you with more detailed information. By using Resinex website you agree to our use of cookies. Learn more about cookies and how to manage them

LIGHTER® PET

Производител: Equipolymers
Тип на полимер PET

Lighter® полиетилен терафталат (PET) од Equipolymers, заедничко компанија со учество 50/50 помеѓу Dow Chemical и PIC од Кувајт, е водечка PET марка во Европа која служи на пазарот за пакување храна и блистер пакување.

Lighter® PET е крут транспарентен полимер со високи херметички карактеристики што нуди лесна лесна замена за стакло и други материјали.

Општи информации

Lighter® е исклучителен материјал кој нуди цврстина, транспарентност и отпорност на удар по ниска цена. Lighter® PET материјали главно се користат во ISBM (калапи со инекција на истегнување на удар) и термоформирање, но исто така може да се користат во апликации за обликување со бригање. Местото за производство се наоѓа во Шкопау (ГЕР).

Lighter® PET нуди:

 • Одличен сјај, транспарентност и јасност
 • Исклучителна органолептички перформанси (вкус и мирис)
 • Одлична бариера за кислород
 • Одлична бариера за влага
 • Лесен за обликување, печатење и втиснување
 • Добри ударни својства
 • Висока крутост што овозможува полесно пакување од кога било досега
 • Ниско собирање
 • 100% може да се рециклира

Типични апликации

Шишиња за пијалоци и козметика, блистери, термоформирани контејнери за храна, екструдирани цевки за заштита на постери, различни IM апликации, како што се разделувачи на полиците, навлаки за автомобили, итн.

Портфолио

Тековното портфолио на PET Lighter® вклучува 2 серии:

 • LIGHTER®-серија C: Стандарден опсег со различен вискозитет
 • LIGHTER®-Серија S: Типови со подобрени стапки на инфрацрвено загревање

Преглед на податоци

Се вчитува, ве молиме почекајте