Resinex website uses cookies and similar technologies to better understand which products are of your interest so we can personally provide you with more detailed information. By using Resinex website you agree to our use of cookies. Learn more about cookies and how to manage them

Mablex® PC/ABS

Производител: Ravago
Тип на полимер PC/ABS

MABLEX® PC/ABS на Ravago Plastics ги комбинира отпорноста на високата температура и отпорноста на удар на поликарбонатот со лесната обработливост и подобра отпорност на пукање под притисок од ABS. Благодарение на овој пакет својства, Mablex® ги задоволува најсложените апликации во индустријата за домашни апарати, електричната, електронската и автомобилската индустрија.

Покрај главните соединенија, Mablex® PC / ABS исто така нуди економични решенија со своите материјали со индустриски квалитет и висококвалитетни рециклирани соединенија.

Општи информации

Според различните потреби, развиени се низа типови на Mablex®, кој секој оптимизира една или повеќе од горенаведените карактеристики. Опсегот Mablex® вклучува и типови отпорни на палење дури и во формулации без халогени.

Асортиманот на Mablex® вклучува:

  • Стандардни типови
  • Типови со висок сјај
  • Типови за екструизија
  • Типови исполнети со стакло
  • Типови отпорни на палење
  • Типови со индустриски квалитет

Комплетната палета на сите примарни Типови Mablex® е достапна во широк спектар на бои без кадмиум и без олово.

Портфолио

Стандардни типови

Стандардните типови MABLEX® PC / ABS се достапни во три верзии со различна отпорност на топлина што се користат во автомобилската индустрија и за внатрешните и за надворешните делови на автомобилот, кои се повеќе или помалку под влијание на топлина. Типични апликации се делови за контролни табли, вентили за воздух, воздушни млазници, куќишта за задните стакла.

MABLEX® S280 се користи и во електроиндустријата, исполнувајќи ги барањата на тестот за вдлабнување на топка на 125 ° C.

Типови со висок сјај

Типови со висок сјај MABLEX® PC / ABS се користат кога е потребен добар изглед на површината со висока отпорност на топлина и удар. Типични апликации се средства за чистење на пареа, пегли и други апарати за домаќинство.

Ексррузиони Типови

Типови за екструзија Mablex® PC / ABS се користат особено за екстерузија на профили на автомобилски прозорци.

Типови исполнети со стакло

MABLEX® исполнет со стакло комбинира отпорност на висока топлина со висока крутост и одлична димензионална стабилност. Типовите исполнети со стакло се погодни за делови што треба да носат големи статички оптоварувања.

Типови отпорни на палење

Типови отпорни на палење MABLEX® PC / ABS се достапни во 3 различни степени за бризгање со различни термички својства.

Различните типовите отпорни на палење MABLEX® се користат во електричната индустрија за приклучоци, прекинувачи, кутии со осигурувачи. Типични електронски апликации се куќишта и компонентите на деловните за машини како што се печатачи, копири, факсови и компјутерски уреди.

Индустриски квалитет

Покрај проширениот асортиман за примарни PC / ABS типови, MABLEX® ви нуди широк спектар типови со индустриски квалитет и рециклирани типови. Типовите со индустриски квалитет претставуваат висококвалитетни соединенија за техничка примена, ниска естетика со ниски побарувања. Стандардните формулации кои користат суровини со соодветни карактеристики, тестирани и сертифицирани од Ravago Group, гарантираат добри механички својства, стабилен квалитет и привлечни цени.

MABLEX® висококвалитетните рециклирани материјали за PC / ABS се произведуваат од добро избран индустриски отпад. Тие се достапни во сива и црна боја.

Преглед на податоци

Се вчитува, ве молиме почекајте