Resinex website uses cookies and similar technologies to better understand which products are of your interest so we can personally provide you with more detailed information. By using Resinex website you agree to our use of cookies. Learn more about cookies and how to manage them

Mafill® Полипропилен со индустриски квалитет

Производител: Ravago
Тип на полимер PP compounds

Mafill® PP е материјал со индустриски квалитет и високо квалитетни рециклирани полипропиленски соединенија кои нудат одлична рамнотежа на високи механички својства и цена.

Тие се особено погодни за апликации кои се осетливи на цени, но истовремено имаат и големи барања.

Општи информации

Resinex е повластен партнер на многу водечки OEM кои нудат сигурност во цената, квалитетот и достапноста на материјалот, како и во широката техничка услуга и поддршка.

Ravago, нашата матична компанија, применува широка контрола на квалитетот при избор на суровини, производство, како и контрола на готови производи во нивните производни погони за да им обезбеди на клиентите сигурност на индустрискиот квалитет и висококвалитетни рециклирани соединенија на Mafill® PP.

Типични апликации за Mafill® PP се:

 • Внатрешни облоги за калобран
 • Куќиште за филтери за воздух
 • Делови за браник
 • Канали за воздух
 • Гајби
 • Пластични полици
 • Кровни плочки
 • И многу други

Портфолио

Mafill® полипропиленот нуди широко портфолио на соединенија со индустриски квалитет со различна брзина на проток.

Портфолиото вклучува:

 • Неисполнети црни и природни типови
 • Црни типови исполнети со Стаклени влакна (20% и 30%)
 • Црни и природни типови исполнети со минерали (20% и 40%)
 • Пакет адитиви по нарачка
  • Модификувани на удар
  • Отпорен на УВ зраци
  • Топлински стабилизиран

Соединенија направени по нарачка може да се произведат за да ги задоволат барањата и спецификациите на апликацијата и да понудат најдобра можна цена.

Преглед на податоци

Се вчитува, ве молиме почекајте