Resinex website uses cookies and similar technologies to better understand which products are of your interest so we can personally provide you with more detailed information. By using Resinex website you agree to our use of cookies. Learn more about cookies and how to manage them

EPDM NORDEL™ IP Хидрокарбонска Гума

Производител: Dow
Тип на полимер EPDM

Nordel ™ IP, произведен од DOW Elastomers, подружница на американската компанија Dow Chemical, е индустриски стандард на етилен-пропилен-диен мономер (EPDM).

Nordel ™ IP има корист од позицијата на Dow Elastomers како светски лидер во производи со еластомери, иновации и техничка експертиза кои нудат одлични перформанси и неспоредливи предности на обработка, што го прави EPDM избор за многумина.

Општи информации

Иновативниот процес на производство на Dow Elastomers му дава на материјалот Nordel ™ IP конзистентна структура, поради што тој лесно преработува и е конзистентност од лот до лот.

Со изборот на материјалите на Nordel ™ IP,и преработувачите имаат можност за подобра контрола и прецизност, што доведува до помала неправилност, дефекти и отпад, и потенцијално ги намалува вкупните трошоци на производство.

Главни предности на Nordel ™ IP јаглеводородна гума, EPDM:

 • Исклучителна униформност и конзистентност од лот до лот
 • Предвидливи резултати кои можат лесно да се репродуцираат
 • Мала количина на остаток од катализатор што доведува до намален отпад
 • Одлична чистота на полимерот за подобра естетика на делови
 • Можност за намалување на времето на преработка и трошоците за обработка при зголемување на производството
 • Достапност на полукристални типови во облик на гранули

Апликации

Типични апликации на EPDM Nordel ™ IP се:

 • Изолациски траки за автомобили, вклучувајќи траки за аголни профили на автомобили, подобра преработка, тврди профили, видливи профили од класа А.
 • Ремени за мотори на автомобили
 • Автомобилски црева, ладилници и сопирачки
 • Индустриски, градинарски и црева за куќни апарати - црни и обоени
 • Облоги за жици и кабли со низок напон
 • Ѓонови за обувки
 • Гума за општа намена
 • Дихтунзи за машини за перење

Преглед на податоци

Се вчитува, ве молиме почекајте