Resinex website uses cookies and similar technologies to better understand which products are of your interest so we can personally provide you with more detailed information. By using Resinex website you agree to our use of cookies. Learn more about cookies and how to manage them

Природна Гума – Pan Star™

Производител: Pan Star
Тип на полимер Natural Rubber

Pan Star Co., Ltd. е основана во 1987 година како производител и извозник на природна гума во Тајланд. Компанијата е специјализирана за производство на светло обоени латекс видови од природна гума во форма на лист и блок.

Општи информации

Производствениот капацитет на Pan Star Co., Ltd се наоѓа во Чана, Сонгла, Јужен Тајланд во срцето на регионот за производство на гума за да обезбеди постојано и стабилно снабдување со латекс од суровина и поле.

Гумата Pan Star е особено прилагодена за апликации кои бараат лесен обоен готов производ покрај лепила и ленти, како што се ѓонови за чевли и цврсти гуми што се користат во области со високи хигиенски стандарди, како што се фармацевтски фабрики и постројки за преработка на храна.

Портфолио

Постојат четири главни видови на гума Pan Star:

  • ADS-XL - дополнително лесен лист исушен на воздух, визуелно оценет
  • STR-5L - екстра лесна боја L вид со мала содржина на нечистотија и ограничени спецификации на Lovibond
  • STR5CV-50 - екстра лесна боја со мала содржина на нечистотија, степен на постојан вискозитет со вискозитет Mooney хемиски стабилизиран за да се дадат типични вредности од 51 до 53
  • STR5CV-60 - екстра лесна боја со мала содржина на нечистотија, степен на постојан вискозитет со вискозитет Mooney хемиски стабилизиран помеѓу опсегот 55 и 67, со типични вредности од 60 до 62