Resinex website uses cookies and similar technologies to better understand which products are of your interest so we can personally provide you with more detailed information. By using Resinex website you agree to our use of cookies. Learn more about cookies and how to manage them

PULSE™ PC/ABS

Производител: Trinseo
Тип на полимер PC/ABS

PULSE™ инженерските полимери од Trinseo нудат врвни перформанси преку одлична комбинација на отпорност на топлина и отпорност на удар.

Апликациите вклучуваат произвоси за автомобилската индустрија, производи за широка потрошувачка, апарати за домачинство и канцелариски мебел.

Општи информации

PULSE ™ PC / ABS е мешавина од поликарбонат (PC) и ABS што покажува уникатни својства во споредба со која било од компонентите.

PULSE™ PC / ABS материјалите обезбедува единствена комбинација на отпорност на топлина, цврстина и обработливост.

Клучни својства на PC / ABS PULSE се:

 • Голема јачина на удар дури и при ниски температури
 • Отпорност на топлина
 • Висока вкочанетост
 • Висока димензионална прецизност
 • Ниска тенденција за собирање
 • Ниско севкупно собирање
 • Стабилност на светлина
 • Добри својства за обработка

PULSE ™ PC / ABS автомобилски апликации каде е потребна отпорност на топлина / ниско температурно влијание / јачина на удар:

 • Автомобилски контролни табли / табли со инструменти
 • Автомобилски потпори на коленото
 • Автомобилски украси за енетериер
 • Автомобилски делови за обложување на тркала (обоени за УВ заштита)

Портфолио

Тековно портфолио за PC / ABS PULSE:
Типови за бризгање
PULSE™ A35-105 Внатрешност, за висока температура
PULSE™ A35-110 Внатрешност, за многу високи температура
PULSE™ GX50 Внатрешност, средна топлина, многу голема течливост
PULSE™ 920MG Внатрешност, низок сјај
Типови засилени со стакло
PULSE™ 630GF Меки инструментални панели
PULSE™ 979 Делови за структурни инструментални панели

Преглед на податоци

Се вчитува, ве молиме почекајте