Resinex website uses cookies and similar technologies to better understand which products are of your interest so we can personally provide you with more detailed information. By using Resinex website you agree to our use of cookies. Learn more about cookies and how to manage them

Ravalene® PE

Производител: Ravago
Тип на полимер HD PE, LD PE, LLD PE, metallocene PE, ULD PE

Ravalene® Полиетиленот е линија на висококвалитетни рециклирани и индустриски квалитетни соединенија на PE што нудат одличен баланс на цени / својства.

Општи информации

Користењето на висококвалитетен рециклиран полиетилен Ravalene® не само што е многу економично, туку и е еколошки прифатливо решение за многу апликации. Овој аспект на животната средина неодамна е акцентиран од многу компании во секторите за екструзија на цевки, апарати за домаќинство или во индустријата за мебел.

Ravago е водечки европски производител на индустриски квалитет и високо квалитетен рециклиран полиетилен со многу висок капацитет за производство sо неколку погони низ цела Европа.

Портфолио

Полиетиленот индустриското квалитет Ravalene® вклучува:

 • LDPE типови
  • Црна и природна боја
  • За екструзија на филм
 • MDPE типови
  • Црна и природна боја
  • За екструзија на филм и цевки
 • HDPE типови
  • Црна и природна боја
  • За екструзија на цевки
 • LLDPE типови
  • Црна боја
  • За ротационо обликување

Преглед на податоци

Се вчитува, ве молиме почекајте