Resinex website uses cookies and similar technologies to better understand which products are of your interest so we can personally provide you with more detailed information. By using Resinex website you agree to our use of cookies. Learn more about cookies and how to manage them

PA 6 и PA 66 RAVAMID® - Полиамид со индустриски квалитет

Производител: Ravago
Тип на полимер PA 6, PA 66

Ravamid® Полиамидите PA6 и PA66 се соединенија со индустриски квалитет кои нудат одлична рамнотежа на високи механички својства и цена.

Тие се особено погодни за апликации со високи барања кои се исто така чувствителни на цени.

Општи информации

Користењето на високо квалитетни рециклирани полиамиди (PA6, PA66) не само што е многу економично, туку е и еколошко решение. Овој аспект на животната средина неодамна е акцентиран од многу компании, особено во автомобилскиот сектор, апаратите за домаќинство, електричната и индустријата за мебел. Resinex е повластен партнер за многу водечки ОЕМ кои нудат сигурност во техничката услуга и поддршка, цената на материјалот, квалитетот и достапноста.

Во нашите производствени погони, нашата матична компанија Ravago применува широка контрола на квалитетот при избор на суровини, производство, како и контрола на готови соединенија, за да им обезбеди на клиентите индустриска сигурност и висок квалитет на рециклираните соединенија Ravamid® PA6 и PA66. Се издаваат сертификати за анализа за сите произведени материјали за да се потврди високиот квалитет на Ravamid® PA6 и PA66 соединенија.

Ravago е водечки европски производител на полиамиди со индустриски квалитет и високо квалитетни рециклирани полиамиди со многу голем производствен капацитет. Ravamid® PA6 и PA66 се произведува во неколку европски производни погони за да понудат и сигурност во достапноста на материјалот.

Портфолио

Ravago, производителот на Ravamid® PA6 и PA66, нуди полиамиди со индустриски квалитетни и висококвалитетни рециклирани полиамиди што вклучуваат:

  • Неисполнети типови
  • Неисполнето типови прилагодени на удар
  • Типови исполнети со стаклени влакна (од 15 до 50%)
  • Типови со стаклени зрнца
  • Типови пополнети со минерали
  • Комбинирани типови исполнети со стакло / минерали

Материјалите можат да бидат стабилизирани на топлина и УВ зрачење.

Повеќето типови се достапни во црна боја, некои од нив се во природна или сива боја.

Соединенијата направени по спецификација можат да се развиваат за да ги задоволат барањата за апликација и да понудат придобивки од цената на материјалот.

Обработка

Сушење

Полиамидите се хидроскопски полимери, но апсорпцијата на вода е реверзибилен процес. Тие апсорбираат вода од директно потопување и од влагата во воздух. Количината на апсорбирана вода вообичаено зависи од времето на изложеноста, температурата на воздухот и релативната влажност; апсорбираното максимално ниво на влага е нормално 3,5% (заситен во воздух при 23 ° C, 50% влажност на воздухот - Р.Х.) На температурите што се користат за обликување на PA, нивото на влага може да предизвика визуелни недостатоци и кршливост на обликуваниот дел.

Затоа, се препорачува содржината на влага во соединението да биде ограничена на 0,12% при обработка на Ravamid® PA6 и PA66.

Дизајн на калап

Hot runners не се препорачуваат за типовите на Ravamid® со индустриски квалитет. Дијаметарот на портата се препорачува да има 80% дебелина на влезот.

Преглед на податоци

Се вчитува, ве молиме почекајте