Resinex website uses cookies and similar technologies to better understand which products are of your interest so we can personally provide you with more detailed information. By using Resinex website you agree to our use of cookies. Learn more about cookies and how to manage them

TPU Ravathane® (TPE-U)

Производител: Ravago
Тип на полимер TPU

Термопластичните еластомери се единствена класа на материјали кои ги комбинираат клучните својства за обработка и рециклирање на термопластиките со многу физички својства на термосет гуми, како што се еластичност, сет за ниска компресија и висока флексибилност.

Ravago произведува широк спектар на различни типови на термопластични еластомери: TPE-S, TPE-V, TPE-O под бренд имињата Enflex® Ezprene® и Ensoft® се произведени од фабриката Ravago Enplast во Турција. TPE-S, со бренд име Sconablend®, се произведува во Ravago Plastics, Германија. TPU Ravathane® е нов член на широкото семејство TPE произведено од Ravago Group. TPU Ravathane® се произведува во фабриката за производство - Ravago Kimya, Турција.

Општи информации

TPU Ravathane® е термопластичен полиуретански блок кополимер формиран со реакција на изо-цијанити и диоли. Во зависност од мекиот дел, можно е TPU да биде базиран на полиестер или на полиетер.

Термопластичен полиуретан Ravathane® изложува:

 • Тврдост базирана на полиестер од 60 Shore А до 70 Shore D.
 • Тврдост на база на полиетер од 80 Shore А до 65 Shore D.
 • Одлична отпорност на абразија
 • Висока еластичност
 • Висока цврстина на истегнување и кинење
 • Отпорност на масло
 • Одлични својства на ниска температура

TPU Ravathane® може да се користи во широк опсег на температури. TPU Ravathane® може да се користи на температури кои се движат од -40 ° C до 80 ° C, а некои можат да се користат типови и до 120 ° C краткорочно.

TPU базирани на полиетер се користат главно во апликации каде што е потребна одлична хидролиза и отпорност на микроби.

Типични апликации на Ravathane ®TPU:

 • За широката потрошувачка (ѓон за чевли, футроли за телефони)
 • Автомобилсска индустрија (под хаубата и апликациите за суспензија, како што се амортизери, чаури, и други како внатрешни и надворешни делови)
 • Индустриски и градежни (транспортни и погонски ремени, издржливи тркала, валјаци, црева, листови, филм и патни конуси, плочи)
 • Електроника (облога на кабли, куќишта)
 • Земјоделство (цевки, ознаки за уши на стока)

Преглед на податоци

Се вчитува, ве молиме почекајте