Resinex website uses cookies and similar technologies to better understand which products are of your interest so we can personally provide you with more detailed information. By using Resinex website you agree to our use of cookies. Learn more about cookies and how to manage them

Resinex POM

Производител: Resinex
Тип на полимер POM

Приватниот бренд полиацетал од Resinex го носи името Resinex POM. Опсегот на типови е ограничен на неисполнети ацетални кополимери во природна и црна боја.

Општи информации

Resinex POM нуди:

  • Цврстина до -40 ° C
  • Висока кутост и јакост
  • Добри својства на лизгање
  • Лесна обработка со бризгање
  • Долгорочна отпорност на деформации под оптеретување
  • Добра отпорност на абење
  • Ниска апсорпција на вода

Типични апликации на Resinex POM

Со голема јачина и добри својства на абење / лизгаље, Resinex POM е погоден за технички делови како што се:

Ваљаци за боење, запчаници, клипови, делови за машини за миење садови, куки за завеси, патенти, лизгачки делови за мебел, рачки, млазници за аеросоли, копчиња за притискање, делови за велосипеди итн.

Портфолио

Портфолиото Resinex POM се состои од неисполнети типови POM со различни индекси на проток на течење, достапни во природна боја и црна боја. Resinex POM е особено погоден за апликации кои бараат ниски цени за материјалот. Типовите одобрени за храна и типовите со IMDS не се на располагање.

  • Resinex POM C9N; среден проток, POM со MFI околу 9
  • Resinex POM C13N; средно-висок проток, POM со MFI околу 13
  • Resinex POM C27N; висок проток, POM со MFI околу 27