Resinex website uses cookies and similar technologies to better understand which products are of your interest so we can personally provide you with more detailed information. By using Resinex website you agree to our use of cookies. Learn more about cookies and how to manage them

PPA Rilsan® HT: Нов полиамид со висока температура за замена на металот

Производител: Arkema
Тип на полимер PPA

Rilsan® HT е целосно нов високо-температурен материјал базиран на полифталамид (PPA) од растително потекло.

Rilsan® HT е првиот флексибилен PPA што го заменува металот во цевки за HT автомобилски апликации што ја проширува замената на металите до сè уште незамислени можности за автомобилски, електрични и други индустриски апликации што бараат многу.

Општи информации

Долгорочна висока температура и хемиска отпорност

Rilsan® HT ги надминува другите термопластични HT со супериорна долгорочна отпорност на термо-оксидативно и хемиско стареење на високи температури.

Флексибилност

Rilsan® HT е првиот флексибилен PPA што го заменува металот во цевки.

Обработливост

Rilsan® HT е единствената смола базирана на PPA која нуди карактеристики на обработка слични на алифатичната PA, нуди лесно и економично производство, ги намалува вкупните трошоци на системот и се одликува со голема флексибилност во дизајнот.

Интегритет на механичките својства при високи температури

Спин-заварување

Rilsan® HT е единствениот материјал базиран на PPA кој се заварува со спин на алифатична PA.

Степен на спроводлива инјекција

Rilsan® HT е единствената спроводлива смола за инјектирање PPA која совршено ја балансира отпорноста на висока температура и одличните механички својства со спроводливоста.

Биобазирана

Rilsan® HT совршено се вклопува во концептите за еко-дизајн.

Портфолио

Rilsan® HT портфолиото вклучува:

  • 2 степени на истиснување: CESV P010 TL и CESV P010 TL-HP. Типични апликации: ЕГР цевки, удар со цевки, транспорт на масло и цевки за ладење.
  • 2 степени на инјектирање: CZM 30 TLD (30% стаклени влакна) и CSR13 (13% јаглеродни влакна). Главните апликации се брзи приклучоци за апликации за флексибилно гориво и енергетски воз.