Resinex website uses cookies and similar technologies to better understand which products are of your interest so we can personally provide you with more detailed information. By using Resinex website you agree to our use of cookies. Learn more about cookies and how to manage them

TPE SCONABLEND® (TPE-S)

Производител: Ravago
Тип на полимер TPE-S

Термопластичните еластомери се единствена класа на материјали кои ги комбинираат клучните својства за обработка и рециклирање на термопластиките со многу од физичките својства на терморегуларни гуми, како што се еластичност, сет за мала компресија и висока флексибилност.

Општи информации

Раваго произведува широк спектар на различни степени на термопластични еластомери. TPE-S, TPE-V и TPE-O, под брендовите Enflex® и Ensoft®, се произведени од фабриката Ravago’s Enplast Turkey и TPE-S, со бренд име Sconablend®, се произведува во Ravago Plastics Германија

Sconablend® TPE-S

Sconablend® од Ravago Plastics е физичка легура помеѓу „мекиот сегмент“ полиолефини (PP / PЕ) „тврд сегмент“ и полимери од стирен блок (SBS, SEBS, SEPS), со додавање на различни полнила, пластификатори и стабилизатори.

Sconablend® TPE-S нуди:

 • Опсег на тврдост од 25 Shore А до 90 Shore А.
 • Многу висококвалитетен материјал користејќи само состојки со врвен квалитет
 • Добра флексибилност при ниски температури и својства на стареење
 • Доследна обработка
 • Специјално пакување (против грутки) за понискиот опсег на цврстина

Апликации

Типични апликации на TPE Sconablend®

Честопати различни TPE (како TPE-V или TPE-S) може да се видат во иста апликација, одлуката да се побара TPE-O, TPE-V или TPE-S зависи од потребните механички својства на апликацијата (комприум компресија), хемиска отпорност, употреба на температура, цена итн.

Поради многу широкото портфолио, TPE Sconablend® може да се види на многу пазари и апликации:

 • Апарати за домаќинство
  • Испуштајте црева и приклучоци за црево за машини за миење садови, чевли или влошки против лизгање, заптивки и облоги, мевчиња, делови против вибрации и амортизери.
 • Автомобилство
  • Делови за внатрешна конзола, влошки против лизгање, рачка на запчаници, капак на воздушните перничиња, капакот на безбедносните ремени, заптивка и заптивки на каросеријата, залистоци од кал, заптивки и закопчување на прозорците, мевчиња и прстени, спојлери и облоги на ивици, заптивки за електронски куќишта.
 • Потрошувачка стока
  • Прстен за заби, играчки за капење со мек допир, кукли, тркала за играчки, предмети што може да се стиснат на допир, рачки за спортска опрема, обувки и маски за нуркање, меки заштитници / перници и амортизери, стаклени рамки, рачки за четки за заби, рачки и делови за бричење, вентили и дијафрагми, брадавици и цуцли, извори на кревет, потпор за потпирање на рацете, мек стисок на допир и функционални елементи за мебел, градинарски мебел и делови од елементи, табли за коцки мраз
 • Индустриски апликации
  • Рицинови тркала и ролки, заптивки за кутии со алатки, рачки за алати и електрични алатки, елементи за апсорпција на удари и вибрации за електрични алати, приклучоци за црева, вентили, дијафрагми.