Resinex website uses cookies and similar technologies to better understand which products are of your interest so we can personally provide you with more detailed information. By using Resinex website you agree to our use of cookies. Learn more about cookies and how to manage them

Sconapor™ EPS

Производител: Ravago
Тип на полимер EPS

Sconapor™ е полистирен што може да се прошири (EPS) од TRINSEO и е достапен како монистра.

Sconapor може да се користи за производство на обликувани делови, како и блокови и плочи.

Општи информации

Поради малата топлинска спроводливост на материјалот, пените произведени од Sconapor ™ се многу добро прилагодени како изолациони материјали и апликации за пакување.

Сите видови Sconapor ™ EPS се произведени во Шкопау, Германија, според највисоките стандарди за квалитет.

SCONAPOR ™ F-видови

Сите видови на Sconapor ™ обележани со F содржат агенси кои го задржуваат пламенот. Пените произведени со F-степени се доделуваат на материјали што го задржуваат пламенот во категоријата В1, според DIN 4102 норма.

Достапно е со различни големини на монистра.

SCONAPOR ™N-видови

Нови додатоци во портфолиото SCONAPOR EPS. Целиот спектар на различна големина на монистра без додаток што го задржува пламенот.

Преглед на податоци

Се вчитува, ве молиме почекајте