Resinex website uses cookies and similar technologies to better understand which products are of your interest so we can personally provide you with more detailed information. By using Resinex website you agree to our use of cookies. Learn more about cookies and how to manage them

STYRON BUNA® SBR - Ладна полимеризирана емулзија Стирен Бутадиен гума (E-SBR)

Производител: Trinseo
Тип на полимер Synthetic Rubber

Со седумдецениско технолошко водство, Trinseo е светски лидер во производството на синтетичка гума, латекс и пластика.

Trinseo BUNA® SBR е низа на ладни полимеризирани SBR-емулзии со широк спектар на апликации. Произведен во одделот Trinseo емулзија полимери Trinseo BUNA® SBR снабдува клиенти со гуми, гумени производи, производи за рекреација и тротоари.

Општи информации

Гумите од Trinseo BUNA® Стирен Бутадиен се произведуваат во производствениот капацитет на Trinseo од светска класа во Шкопау, Германија, што резултира со производ со исклучителна конзистентност и квалитет, обезбедувајќи одлична обработка, што резултира со високи степени на задоволство и лојалност на клиентите.

Повеќенаменската емулзија на SBR видови на Trinseo се наоѓа во скоро сите делови на индустријата за гума, не само гуми, туку и подвижни ленти, системи за амортизација на вибрации, црева и облоги на мелница и резервоари. Trinseo Buna® SBR обезбедуваат добра рамнотежа на отпорност на абење и влажен зафат со високи перформанси за обработка.

Портфолио

Во палетата производи на Trinseo BUNA® SBR има четири видови на ладна полимеризирана емулзија Стирен Бутадиен гума, SBR:

  • Trinseo BUNA® SBR-1500 се произведува со ладна полимеризација со употреба на сапун со киселина од колофон. За време на процесот на производство се додава стабилизатор на бојата. Тоа е одлична гума за општа намена, која може да се обработи во сите сектори на индустријата за гуми и гума.
  • Trinseo BUNA® SBR-1502 е произведен со ладна полимеризација со употреба на мешани сапуни од розинска киселина / масни киселини. За време на процесот на производство се додава стабилизатор без боја. Покрај тоа што е одлична гума за општа намена, Buna® SBR-1502 главно се користи за производство на производи од гума светло обоени, кои исто така можат да се применат во прехранбената индустрија (погледнете во Trinseo во врска со важечките прописи).
  • Trinseo BUNA® SBR-1723 е произведен со ладна полимеризација со употреба на мешани сапуни од розинска киселина / масни киселини. Во однос на цврстата гума, таа е пластифицирана со 37,5 делови од маслото TDAE што е во согласност со ЕУ ДИРЕКТИВАТА 2005/69 / ЕЗ за употреба во гуми во рамките на ЕУ. За време на процесот на производство се додава стабилизатор на бојата. Иако нејзината главна примена е во индустријата за гуми, Trinseo Buna® SBR-1723 може да се користи и во широк спектар на општа апликација за гума.
  • Trinseo BUNA® SBR-1739 е произведен со ладна полимеризација со употреба на мешани сапуни од розинска киселина / масни киселини. Во однос на цврстата гума, таа е пластифицирана со 37,5 делови од маслото TDAE што е во согласност со ЕУ ДИРЕКТИВАТА 2005/69 / ЕЗ за употреба во гуми во рамките на ЕУ. За време на процесот на производство се додава стабилизатор на бојата. Главната примена е во индустријата за гуми каде што поради зголемената содржина на стирен може да ги подобри перформансите на зафатот и управувањето.