Resinex website uses cookies and similar technologies to better understand which products are of your interest so we can personally provide you with more detailed information. By using Resinex website you agree to our use of cookies. Learn more about cookies and how to manage them

STYRON® Полистирен

Производител: Trinseo
Тип на полимер GP PS, HI PS

Полистиренот е една од најстарите пластични материи во светот, но сепак е широко користен поради достапноста и извонредните својства како што се транспарентност во општа намена (GPPS) и отпорност на удар во полистирен со високо влијание (HIPS).

Општи информации

Предности на полистирен за општа намена TRINSEO® (GPPS):

  • Транспарентност, сјај и јасност
  • Лесен за обликување, печатење и втиснување
  • Висока цврстина
  • Ниско намалување
  • Одобрување на храна

TRINSEO®Предности на полистиренот со висок удар (HIPS):

  • Добро влијание
  • Нетранспарентно и лесно обоено
  • Ниско намалување
  • Одобрување на храна

Типични PS TRINSEO®® апликации се играчки, амбалажи, кутии, ладилници и многу други.

Портфолио

P.S.TRINSEO® портфолиото за стандардни видови вклучува GPPS за општа намена, како и видови со висок удар на HIPS за истиснување, како и обликување на инекција.

PS TRINSEO® специјалности

TRINSEO A-TECH™

TRINSEO A-TECH™ е полистирен со голем удар изработен со напредната технологија на гума во Trinseo. Гумената фаза во матрицата на полистирен е помала, но поголема по бројност од конвенционалните HIPS. Оваа технологија овозможува да се произведат повисоки цврстини HIPS одржувајќи го влијанието. Боите се подобри од конвенционалните HIPS.

TRINSEO A-Tech ™ 1200 е водечка смола за апликации за термоформирање, овозможувајќи им на конверторите да ги измерат своите крајни производи.

Високото влијание на полистирен има тенденција да има низок ESCR (отпорност на напукнување на стресот во животната средина).TRINSEOA-Tech™ 1175 има висок ESCR и е идеално решение за внатрешни облоги на ладилници и други апликации за кои е потребна висока ESCR.

TRINSEO C-TECH

TRINSEO C-TECH е револуционерен производ кој комбинира средно влијание со сјај. Кога се претвора на машини за термоформирање, крајниот производ станува транспарентен.

Може да се користи и како сјаен слој во повеќеслојни апликации за истиснување, што резултира во многу длабок ефект на врвен сјај.

Во калапи за инјектирање нуди висок сјај и средно влијание.

Преглед на податоци

Се вчитува, ве молиме почекајте