Resinex website uses cookies and similar technologies to better understand which products are of your interest so we can personally provide you with more detailed information. By using Resinex website you agree to our use of cookies. Learn more about cookies and how to manage them

TOTAL PETROCHEMICALS Полипропиленски смоли

Производител: Total Petrochemicals
Тип на полимер PP copo, PP homo, PP raco

Total Petrochemicals е еден од водечките производители на полипропилен и полиетилен во зборот.

Total Polypropylene е широко користен за производство на пакување храна (во форма на вреќи, тацни, саксии, шишиња и затворачи). Исто така се користи во форма на влакна за производство на ткаена ткаенина (спортска облека) и неткаен материјал (производи за хигиена), како и теписи и вештачка трева. Во автомобилската индустрија тоа е основниот материјал за правење браници и контролни табли.

Општи информации

Полипропиленот обично се дели на три главни групи. Секоја од овие групи прикажува различен одличен имот и затоа Total полипропиленски смоли се користат во многу различни апликации:

 • PP хомополимерот има најголема вкочанетост
 • PP-кополимерот има најголема отпорност на удар
 • PP случаен кополимер има најголема транспарентност

Вкупни понуди од полипропилен:

 • Висока вкочанетост = можно мерење на одредување
 • Отпорност на топлина = дозволува полнење на висока температура, микробранова печка, стерилизација
 • Хемиска инертност = отпорност на напукнување на стрес
 • Карактеристики на пареа бариера = заштита на храна
 • Нуклеирани или јасни видови = поголема цврстина и транспарентност
 • Извонредна рамнотежа на влијание / цврстина = можна замена на поскапи полимери
 • Лесно се протега = одлично за апликации во филм и влакна
 • Добри својства на шарките = овозможува однапред дизајнирање на делови и заштеда на трошоци
 • Висок сјај = супериорен изглед

Типични Total PP апликации:

Пакувања со храна, садови, гајби и кутии, капаци и затворачи, влакна и главни влакна, филмови, цевки , чаршафи и профили, домаќинства и производи за широка потрошувачка

Портфолио

Портфолиото на Total полипропиленските смоли нуди многу различни видови со извонредни својства:

 • Хомополимери со MFI од 1,8 до 60 g / 10 мин.
 • Влијание на кополимери со MFI од 0,3 до 100 g / 10 мин.
 • Random кополимери со MFI од 1,8 до 110 g / 10 мин.
 • PP за топење растопено со MFI 800 g / 10 мин.
 • Нова генерација наLUMICENE® металоценски random кополимери со одлична транспарентност, супериорен сјај, извонредни органолептички својства и многу висока цврстина и отпорност на удар, дури и за високи степени на проток.

Преглед на податоци

Се вчитува, ве молиме почекајте