Resinex website uses cookies and similar technologies to better understand which products are of your interest so we can personally provide you with more detailed information. By using Resinex website you agree to our use of cookies. Learn more about cookies and how to manage them

TYRIL™ SAN

Производител: Trinseo
Тип на полимер SAN

TYRIL™ SAN од Trinseo е кополимерна смола со стирен акрилонитрил која се состои од стирен и акрилонитрил.

Транспарентниот аморфен термопластичен TYRIL ™ SAN е погоден за обликување на инекции и истиснување.

Општи информации

Смолите TYRIL ™ SAN се дизајнирани од Trinseo за да понудат одлична хемиска отпорност, цврстина, крутост и димензионална стабилност, сето тоа со одлична јасност во широк спектар на апликации на производи, вклучувајќи производи за куќи, апарати, автомобилски производи, батерии и осветлување. Смолите TYRIL се погодни за самобоење.

TYRIL ™ SAN нуди

  • Транспарентност и сјај
  • Цврстина со добра отпорност на гребење
  • Одлична хемиска отпорност
  • Лесна обработка

Одличната комбинација на својствата на TYRIL овозможува да се користи на многу различни пазари и апликации како што се:

  • Превоз; безбедносен триаголник, леќа на таблата со инструменти, рефлектори
  • Електрични и осветлување; дифузор на светло, HiFi дисплеј „прозорец“
  • Апарати за домаќинство; сад за миксер, послужавник за фрижидер / замрзнувач, прозорец на микробранова печка, прозорец на машината за сушење
  • Потрошувачка стока; контејнер за храна, рачка за четки за заби, предмети за бања, алатки за пишување / цртање
  • Козметика; козметички тегли, навлака за кармини, чешел
  • Екструзија; туш кабинет, рекламен знак, прозорец на врата за гаража

Портфолио

TYRIL ™ е достапен со различна брзина на проток на топење и различни основни бои. Неколку видови TYRIL ™ SAN се исто така достапни во УВ-стабилизирани верзии.

Trinseo исто така нуди TRINSEO SAN, со 3 различни стапки на проток на топење, без боја што често се користи за соединение.

TYRIL 790

Клучното својство на TYRIL ™ 790 е неговиот висок проток што резултира со одлична обработка. TYRIL ™ 790 е специјално дизајниран за апликации за крајна употреба кои бараат добра рамнотежа на физичките својства, оптичките својства (сјај, јасност или нетранспарентност) отпорност на топлина и практична цврстина. Погоден е за апликации со тенки ѕидови и алатки со повеќе празнини.

TYRIL 7 867E (-UV)

Клучното својство на TYRIL ™ 867E е неговата одлична рамнотежа на физичките својства, што е вистинска смола за општа намена. TTYRIL ™ 867E е специјално дизајниран да обезбеди добра обработка, добра хемиска отпорност и многу добра јачина. Оваа комбинација на карактеристики го прави Tyril ™ 867E погоден за апликации како ладилници, тегли за миксер и може да се користи и за истиснување на партиции за туширање. ВВ-стабилизираната верзија, TYRIL ™ 867E-UV, има одлична временска отпорност.

TYRIL 5 905 (-UV)

Клучното својство на TYRIL ™ 905 е неговата супериорна чистота на вода во однос на другите смоли TYRIL. Неговата висока термичка стабилност (намалено пожолтување) и ниската основна боја го прават производот особено погоден за самообојување. TYRIL ™ 905 е дизајниран за апликации кои бараат хемиска отпорност, отпорност на топлина и добра обработка. Оваа комбинација на одлики го прави погоден за козметички производи со дебели ѕидови, флуоресцентни дифузери за светло и фиоки за замрзнување. ВВ-стабилизираната верзија, TYRIL ™ 905-UV, има одлична временска отпорност.

Преглед на податоци

Се вчитува, ве молиме почекајте