Resinex website uses cookies and similar technologies to better understand which products are of your interest so we can personally provide you with more detailed information. By using Resinex website you agree to our use of cookies. Learn more about cookies and how to manage them

VELVEX™ PP Компаунди

Производител: Trinseo
Тип на полимер PP compounds

VELVEX™ армираните еластомери, за необоени апликации во внатрешната гарнитура, нудат подобра отпорност на гребнатини и униформа и слаб сјај од утврдените материјали, како што се повеќето производи со PP, PА / ABS или ABS исполнети со талк.

Општи информации

VELVEX ™ нуди можност за врвни површини, поддржувајќи впечаток на луксуз во ентериерите на возилата. Досега, индустријата мораше да избере помеѓу необоени материјали кои не можат да понудат задоволителна отпорност на гребење или униформен сјај и насликани делови што демонстрираат добра изведба, но зголемена цена заради потребата од дополнителен чекор на боење.

VELVEX го затвора јазот помеѓу потребата да се балансираат и техничките и естетските перформанси - и по пристапни трошоци.

VELVEX ™ својства:

  • Репродукција на добра текстура низ целата површина
  • Читање на помалку тигарски пруги и странични основи (ребра, лифтери, итн.)
  • Подобро спојување на фронтови на проток и репродукција на текстура
  • Помалку оштетување на видот и промена на бојата или сјајот по гребење и опаѓање
  • Низок пренос на звук
  • Подобрени површини со „меко чувство“

Преглед на податоци

Се вчитува, ве молиме почекајте