Resinex website uses cookies and similar technologies to better understand which products are of your interest so we can personally provide you with more detailed information. By using Resinex website you agree to our use of cookies. Learn more about cookies and how to manage them

Xytron™ PPS

Производител: DSM
Тип на полимер PPS
Xytronе пластика со високи перформанси базирана на PPS (полифенилен сулфид).
Xytron нуди екстремна добра хемиска отпорност, димензионална стабилност, суштинска отпорност на пламен, висока вкочанетост до стаклена преодна точка (90 ° C), температура на континуирана употреба (CUT) од 240-260 ° C и точка на топење од 280 ° C.

Општи информации

Xytron- извонредни својства кои придонесуваат за одлична изведба на:

 • Топлинска стабилност - постојана услужна температура до + 240 ° C (армирани степени), краткорочно до + 260 ° C
 • Висока цврстина и јачина
 • Висока крутост
 • Одлична отпорност на лази дури и при покачени температури
 • Многу добар квалитет на површината
 • Многу сложено, високо прецизно обликување е можно
 • Голем проток = апликации на тенки sидови
 • Коефициент на лин. термичка експанзија слична на металите
 • Многу мала апсорпција на влага
 • Висока димензионална стабилност
 • Многу добра хемиска отпорност
 • Многу добра отпорност на хидролиза
 • Инхерентно отпорен на пламен (UL 94 V-0 до 5VA)
 • LOI> 45 (GFMIN65)
 • Висока чистота на линеарни PPS: Без или помалку испирање (светски DW и одобрувања за храна) за вода Mgmt., Водородни ќелии, AdBlue- системи

Xytron затоа е добро прилагоден за широк спектар на апликации за автомобили, Е & Е и специјализирани индустрии.

Преглед на податоци

Се вчитува, ве молиме почекајте