Resinex website uses cookies and similar technologies to better understand which products are of your interest so we can personally provide you with more detailed information. By using Resinex website you agree to our use of cookies. Learn more about cookies and how to manage them

Zenite® LCP

Производител: Celanese
Тип на полимер LCP

Zenite® LCP смолите се целосно ароматични полиестерски смоли и лесно се обработуваат. Материјалите имаат одлична димензионална стабилност и отпорност на лази - дури и при многу високи температури. Во стопена состојба, молекулите на полимерните прачки се нешто порамнети. Со обработка на напрегањата на смолкнување, молекуларното порамнување е дополнително засилено.

Ова, пак, придонесува за анизотропни својства - вклучително и супериорни физички својства во широк опсег на температура, мала термичка експанзија и мало намалување на мувла - особено во насока на проток.

Општи информации

Зенит® LCP нуди:

Течна кристална полимерна смола Zenite® LCP која е инхерентно отпорна на пламен, UL94 V-0 без халогени и без адитиви. Не само што ја зафаќа топлината, туку се истакнува и во перформансите на сите страни и продуктивноста на обликување, обезбедувајќи решенија за сложени делови со тенок ѕид. Изберете го за керамика, термосети и HTPA уреди за да ги намалите деловите, да ги надградите перформансите, да го забрзате производството, да ги намалите трошоците на системот и да развиете нови пазари.

Атрибутите и карактеристиките вклучуваат:

  • Електрично / електронско склопување на висока температура: Издржува склоп на SМТ, вклучително и поврат на лемење без олово
  • Супериорна изведба на стареење на топлина и задржување на својствата со температурата
  • Слобода на дизајнот: извонреден проток - долги патеки, тенки sидови, сложени форми
  • Одлична хемиска отпорност
  • Инхерентно отпорен на пламен
  • Прецизност: исклучителна димензионална стабилност, мало намалување на мувла, мала термичка експанзија
  • Брзина на обликување: супер-брзо возење велосипед
  • Одлична рамнотежа на вкочанетост, сила и цврстина
  • Извонреден отпор на лази
  • Супериорни диелектрици во широк опсег на температури

Типични Zenite® апликации:

Широк спектар на компоненти за електрична индустрија / електроника, осветлување, телекомуникации, ракување со автоматско палење и гориво, воздушна вселена, оптички влакна, мотори, уреди за сликање, сензори, садови за печки, структури на бариера за гориво или гас и многу повеќе.

Портфолио

Портфолио на Zenite® LCP:

Zenite® LCP смолите се типично достапни како засилени со стакло, засилени со минерали и засилени со стакло / минерали. Исто така, достапни се и специјализирани видови со намалено абење и намалено триење, подобрена јачина на заварувачката линија и висока диелектрична константа. Видовите дизајнирани за подобрено поплавување без електрична енергија, исто така, припаѓаат на портфолиото Zenite® LCP.

Преглед на податоци

Се вчитува, ве молиме почекајте