Resinex website uses cookies and similar technologies to better understand which products are of your interest so we can personally provide you with more detailed information. By using Resinex website you agree to our use of cookies. Learn more about cookies and how to manage them

Ravago е Белгиска компанија во фамилијарно сопствеништво со обрт од 5 милијарди евра. Седиштето на Ravago е лоцирано во градот Арендонк. Ravago има три основни области на стопанисување со суровини:

 • Брендирана дистрибуција на пластика и гуми;
 • производство и компаундинг на примарни и рециклирани пластики и гуми;
 • Продажба на полимери и гуми / трговски активности.

Ravago е основана во 1961 година од фламанскиот бизнисмен Raf Van Gorp кој почнал од собирање на индустриски отпад и производство на рециклирана пластика. Тоа била многу иновативна идеја за тоа време бидејќи еколошките притисоци не биле толку силни како денес. Поголемите петрохемиски компаниии повеќе сакале да користат примарни материјали и отпадот го палеле како би генерирале струја за своите погони. Со тоа понудата на Ravago да собира пластичен отпад беше пријатно дочекана бидејќи компаниите имале купец за својот отпад и производи кои не се вклопувале во спецификацијата и типовите.

Додека отпадот и производите надвор од спецификациите беа основна активност во текот на шеесетите и седумдесетите години,Ravago во наредните години се повеќе се занимаваше со примарните материјали. Со превземање на американскиот Mülhstein во 2006 година Ravago стана светски лидер во рециклирање и компаундинг на пластика.

Ravago денес е еден од најголемите компаундери на полимери со погони во Европа и Америка.

Европските погони наRavago

 • се лоцирани во:
 • Белгија, во Арендонк: Ravago Production
 • Германија, во Стаинфурт: Ravago Deutschland
 • Германија, во Пеин: Coratech
 • Германија, во Шкопе: RP Compounds
 • Италија, Локате Варесино: Ravago Italia
 • Италија, во Морнико: Ravago Italia
 • Италија, во Салерно: Dilaplast
 • Шпанија, во Тарагона: Ravago Plasticos

Турција, Коцаели: EnplastRavago

се фокусира на испорака на пластични компаунди со висок квалитет во примарниот и индустрискиот квалитет, како и рециклирана пластика.Асортиманот на

 • Ravago
 • се состои од компаунди на следните полимери:
 • PE HD, PE LD
 • PP homo, copo, raco
 • PS HI, PS GP
 • ASA
 • ABS
 • PC
 • PC/ABS
 • PA/ABS
 • PBT

PA6, PA66TPE-S, TPE-VRavago компаундите се произведуваат во широк спектар на различни типови полнети со талк, калциум карбонат, стаклени влакна или стаклени топчиња.

Ravago исто така произведува и обоенипластични компаунди, незапалливи или УВ стабилизирана пластика.Важен дел од понудта на Ravago се полимерите со