Resinex website uses cookies and similar technologies to better understand which products are of your interest so we can personally provide you with more detailed information. By using Resinex website you agree to our use of cookies. Learn more about cookies and how to manage them

Trinseo LLC (Trinseo) е водечки глобален производител на стирен, стиренски полимери, термопластика за инженеринг, гуми и латекс.

До 2010 година беа Дел од DOW Chemical Company Trinseo продолжи по истиот пат после повеќе од 70 години одлична работа.Trinseo управува во 20 производни погони ширум светот. Во Европа се наоѓаат двете најголеми производни локации за полимери и тоа Штадт во Германија и Тернеунцен во Холандија.

Глобалниот оперативен центар Trinseo се наоѓа во САД, во Бервен, Пенсилванија. Европското седиште е во Хорген, во Швајцарија.

Trinseo е компанија вредна 6 милијарди американски долари и има вработено повеќе од 2100 луѓе во 30 земји.

Trinseo заснова свој успех на 3 елементи а тоа се:

 • Луѓе
 • Технологија
 • Купувачи

Trinseo ги комбинира технологиите и способностите на некогашните четири DOW компании:

 • Поликарбонат и компаунди и мешавини
 • Стиреници: полистирен, PS, ABS и SAN материјали
 • Синтетичка гума
 • Хартија и латекс за теписи

Најпознати Trinseo светски брендови се:

 • Magnum ABS
 • Tyril SAN
 • Trinseo PS и Trinseo A-tech HIPS
 • Pulse PC/ABS
 • Calibre PC
 • Emerge PC незапаллив

Производите на Trinseo се проширени на најразлични пазари вклучивајќи ја автомобилската индустрија, електрика и осветлување, медицина, електроника за широка потрошувачка, големи преносливи куќни уреди, обложување на плочи, амабалажи, пнеуматици или градење и конструкција.

Resinex е главен партнер за дистрибувија на сите Trinseo термопластики и производи од синтетичка гума.