Resinex website uses cookies and similar technologies to better understand which products are of your interest so we can personally provide you with more detailed information. By using Resinex website you agree to our use of cookies. Learn more about cookies and how to manage them

Ateva® G Medical EVA

Производител: Celanese
Тип на полимер EVA

Ateva® G Medical EVA е сестран материјал кој нуди веродостојни перформанси за разни медицински примени и методи на обработка.

Чистиот транспарентен материјал комбинира висока флексибилност, отпорност на пункција и кинење со добра адхезија и прозрачност.

Долгорочната достапност и регулаторната поддршка се клучни за исполнување на очекувањата на медицинската индустрија.

Општи информации

Ateva® G Medical EVA е јасен, транспарентен, флексибилен материјал, погоден за разни апликации како флексибилни цевки, филмови или производи добиени со бризгање.

Ateva® G покажува одлични перформанси, нудејќи извонредна механичка сила, пункција и отпорност на удар. Тој е отпорен на вода, прозрачен и глобално е одобрен за медицински апликации.

Различни сертификати и декларации се достапни за Ateva® G Medical EVA:

 • USP Класа VI
 • Биокомпатибилност со ISO 10993
 • Мастер датотека за лекови (DMF)
 • Орална токсичност
 • Потврда за контакт со храна (ЕУ и ФДА)
 • Не содржи животински производи
 • Без ГМО
 • Без Фталата
 • Управување со промени
 • Фармакопеја на ЕУ

Типични апликации на Ateva® G Medical EVA:

 • Анестетички апликации
 • Катетри
 • Складирање на криогени матични клетки
 • Стоматолошки апликации
 • Фармацевтска амбалажа
 • Медицински кеси (крв, парентерална исхрана)
 • Медицински филм
 • Медицински цевки
 • Дренажа
 • Нега на рани

Портфолио

Ateva® G Medical EVA типови:

 • Ateva® 1081G Medical EVA за цевки, филмови и соединенија. МФР 1,1; ВА содржина 9%
 • Ateva® 1807G Medical EVA за цевки, филмови и соединенија. МФР 0,7; ВА содржина 18%
 • Ateva® 2803G Medical EVA за цевки, филмови и соединенија. МФР 3,0; ВА содржина 28%
 • Ateva® 2820AG Medical EVA за артикли добиени со бризгање. МФР 25; ВА содржина 28%
Grades Vinyl Acetate (%) Melt Index (g / 10min) Density (g / cm³) Antioxidant
1081G 9 1,1 0,933 NO
1807G 18 0,7 0,94 YES
2803G 28 3 0,952 NO
2820АG 28 25 0,948 YES

 

Преглед на податоци

Се вчитува, ве молиме почекајте