Resinex website uses cookies and similar technologies to better understand which products are of your interest so we can personally provide you with more detailed information. By using Resinex website you agree to our use of cookies. Learn more about cookies and how to manage them

Ingeo™ биополимер PLA

Производител: Natureworks
Тип на полимер PLA

Полилактичната киселина од Natureworks под брендот Ingeo™ е биополимер кој нуди еколошки придобивки бидејќи е направен од обновливи извори. Се произведува со полимеризација на млечната киселина што се произведува со ферментација од растителни шеќери.

Така, биополимерот Ingeo™ PLA нуди еколошка опција за различни сегменти.

Општи информации

Денес, производството на биополимерот Ingeo™ емитува 60% помалку гасови во стаклената градина користи 50% помалку необновлива енергија отколку традиционалните полимери како PET или полистирен.

Овој транспарентен полимер може да се обработи со различни техники, како што се екструзија на плочи / филмови, термоформирање, обликување со бризгање или ISBM.

Ingeo ™ биополимерот PLA се произведува во Блер (Небраска - САД).

Ingeo ™ биополимерот PLA нуди:

 • Одличен сјај, транспарентност и јасност
 • Исклучителни бариерни својства за вкус
 • Добра кислородна бариера
 • Лесен за обликување, релјефно печатење и втиснување
 • Извонредни својства за управување со влага (за апликации како што се облека, текстил и неткаен материјал)
 • Хипералергичен е, го надминува PET за кога станува збор за прозрачност и удобрност, мало задржување на мирисот (за неткаен материјал, текстил и облека)
 • Висока цврстина што овозможува полесно пакување од кога било досега
 • Слабо собирање
 • EN 13432 Европска норма на способност за мешање
 • Материјали направени од 100% обновливи извори

Типични апликации

Шишиња, картички за подароци, трајни производи, филмови, хоблоги за хартија, амбалажа за храна како и чаши и контејнери, неткаен текстил, облека, материјали заеднократна уотреба и основен материјал за многу соединенија.

Портфолио

Достапни се неколку Ingeo ™ биополимери PLA серии за различна начини на преработка:

 • Ingeo ™ биополимер PLA 2000 серија: екструзија/ термоформирање
 • Ingeo ™ биополимер PLA 3000 серија: бризгање
 • Ingeo ™ биополимер PLA 4000 серија: филмови и плочи
 • Ingeo ™ биополимер PLA 6000 серија: влакна и неткаен материјал
 • Ingeo ™ биополимер PLA 7000 серија: дување (ISBM)
 • Ingeo ™ биополимер PLA 8000 серија: пена

Преглед на податоци

Се вчитува, ве молиме почекајте