Resinex website uses cookies and similar technologies to better understand which products are of your interest so we can personally provide you with more detailed information. By using Resinex website you agree to our use of cookies. Learn more about cookies and how to manage them

Versify® POP и POE

Производител: Dow
Тип на полимер POE, POP

VERSIFY® Пластомерите (POP) и еластомерите (POE) се разноврсна фамилија на специјализирани пропилен-етилен кополимери произведени со револуционерен катализатор во комбинација со технолошкиот процес и решението на Dow’s INSITE.

Новите полимери се базираат на навистина револуционерна технологија - чекор напред во унијата пропилен-етилен што создаде свет на нови можности за полимерни конвертори, процесори и формулатори, во форма на нови производи, нови апликации и нови пазари.

Општи информации

VERSIFY® Пластомерите и еластомерите се дизајнирани да ги подобрат перформансите на оптиката, заптивката и топлото лепење, еластичноста, флексибилноста и мекоста за производителите на флексибилни филмови и крути амбалажи, производители на термопластични еластомери и олефини и конвертори во секторот на потрошувачки производи.

Уникатната молекуларна архитектура на овие нови полимери Versify® обезбедува флексибилни материјали со извонредни комбинации на:

  • Низок модул, добра отпорност на топлина и одлична оптика
  • Чувство на мек допир и еластичност
  • Температури на започнување на заптивките со ниска топлина и широк прозорец на заптивките на топлина
  • Одлично еластично закрепнување, заптивност и јасност на топлина
  • Исклучително големо полнење во комбинација со добра обработка
  • Одлична компатибилност и приврзаност кон широк спектар на полиолефини, особено PP
  • Леснотија на обработка во широк спектар на фабрички методи

Уникатната молекуларна архитектура на Versify® POP и POE обезбедува филмови, влакна, лимови и лиени делови со извонредна комбинација на одлична оптика, перформанси на запечатување и топло лепење, плус еластичност, флексибилност, мекост и компатибилност во мешавините.

Преглед на податоци

Се вчитува, ве молиме почекајте