Resinex website uses cookies and similar technologies to better understand which products are of your interest so we can personally provide you with more detailed information. By using Resinex website you agree to our use of cookies. Learn more about cookies and how to manage them

Scolefin® Полипропилен компаунди

Производител: Ravago
Тип на полимер PP compounds

Опсегот на производи од полипропиленот Scolefin® на Раваго Групацијата се заснова на високо квалитетни хомополимерни, како и на кополимерни полипропиленски степени, соединети со различни полнила и произведени со долгогодишно искуство со мешање.

Општи информации

Соединенијата Scolefin® PP нудат широк спектар на многу интересни својства:

 • Оптимална комбинација на жилавост и цврстина
 • Долгорочна стабилност на топлина
 • Погоден за 2-К обликување
 • Добар баланс на својствата меѓу вкочанетоста и отпорноста на удар
 • Одлична хемиска отпорност
 • Широк спектар на својства на проток
 • Запирање на пламен (избрани видови)

Портфолио

Раваго, како производител на соединенија на Scolefin® PP, нуди едно од најшироките портфолиа на полипропиленски соединенија што вклучува:

 • Минерални полнила 5-70%
  • Талк, креда, мика, воластонит или бариум сулфат
 • Стаклени влакна и монистра 5-60%
 • Влијанието е изменето
 • Видови за задржување на пламен (UL94: V-0)
 • Бои
  • Природно, црно и обоено
 • Видови за високи перформанси за автомобилската индустрија
 • Наменски прилагодени соединенија точно да ги задоволат барањата на клиентот и апликацијата по најдобра цена

Обработка

Обработка на главните соединенија на Scolefin® PP

Поставките за температура на машината за инјектирање треба да бидат поставени на 200 ° C во бункерот и се зголемуваат со униформа брзина до 240 ° C - 260 ° C на млазницата.

Искуството покажа дека поволната температура на алатот е максимум. 40 ° C, но за да се подобри сјајот на видовите исполнети со Scolefin® PP, температурата на алатот може да се зголеми на 50 ° C - 80 ° C.

Преглед на податоци

Се вчитува, ве молиме почекајте