Resinex website uses cookies and similar technologies to better understand which products are of your interest so we can personally provide you with more detailed information. By using Resinex website you agree to our use of cookies. Learn more about cookies and how to manage them

Sicostirolo® PS

Производител: Ravago
Тип на полимер GP PS, HI PS

Sicostirolo® полистиренот со индустриски квалитет e економско решение за многу апликации каде што главниот квалитет ќе биде прецизиран.

Општи информации

Портфолиото Сикостироло® полистирен вклучува 2 главни групи:

  • Индустриски квалитет со црно-бело високо-влијателно полистиренско ниво HIPS видови, и исто така со индустриски квалитет полистирен GPPS со општа намена
  • Основни соединенија на пламен (UL94: V-0)

Обработка

Обработка на PS на Sicostirolo®

Температурните поставки на машината за инјектирање треба да бидат со еднаква брзина од 180 ° C до 260 ° C на млазницата.

Дизајн на мувла

Жешките тркачи не се препорачуваат за видови со индустриски квалитет Sicostirolo®.

Преглед на податоци

Се вчитува, ве молиме почекајте