Resinex website uses cookies and similar technologies to better understand which products are of your interest so we can personally provide you with more detailed information. By using Resinex website you agree to our use of cookies. Learn more about cookies and how to manage them

DOW ENDURANCE™

Производител: Dow
Тип на полимер HD PE, LD PE, LLD PE, PP compounds

DOW ENDURANCE™ семејството на полупроводнички и изолациски материјали за средни напонски (MV), високонапонски (HV) и екстра-напонски (EHV) кабелски конструкции се развиени да траат со децении.

Генерални информации

Средно напонски

На глобално ниво, се во употреба еквивалентот од повеќе од 3 милиони километри подземни (UG)15 kV кабли произведени со помош на DOW Endurance ™ MV 4202 изолација на вмрежени полиетилени (TR-XLPE) материјали. Тестирањето на овој подземен кабел покажува мало абење и по 25 години, со очекуван животен век од над 40 години.

Предностите и перформансите на DOW ENDURANCE™ MV 4202 вклучуваат:

 • Одличен биланс на трошоци и перформанси со повеќе од 25 години докажана ефикасна примена
 • Подобрена сигурност на дистрибутивниот систем и многу ниски трошоци за животниот циклус
 • Подолг век на траење на кабелот, помалку трошоци за замена, ниски диелектрични загуби
 • Поедноставени дизајни за кабли кои помагаат да се оптимизираат трошоците на системот
 • Чисти, сигурни, постојани соединенија
 • Производство, инсталација, работа и дијагностика на кабли исто како и конвенционалните XLPE

Висок напон

DOW ENDURANCE™ HV/EHV материјалите се користат на глобално ниво за кабли кои се движат од 69 kV до 500 kV повеќе од 10 години. Супер-чистите практики за производство, пакување и логистика на Dow Wire & Cable ви помагаат да ги осигурате производите на кабли и комуналните услуги со години на траен и сигурен UG (Under Ground) без страв од загадувачи што можат да доведат до откажување на работата на кабелот.

UG-каблите се препознаваат заради техничките предности и постојани перформанси, вклучувајќи:

 • До 30 проценти помала загуба на електрична енергија
 • Зголемена заштита од надворешни фактори како што се временските услови, вандализам, итн.
 • Пониско визуелно влијание што ја зголемува вредноста на околните области наспроти надземните линии
 • Зафаќа помал простор и побрзо се добива одобрение на апликациите за инсталација
 • Помала емисија на електрично поле или бучава
 • Пониски краткорочни и долгорочни трошоци за одржување од надземни водови

Асортиман

DOW Endurance™ асортиман и типични апликации:
Тип Боја Апликации
Dow Endurance™ HFDA 0801 BK EC HV црн HV – врзан полупроводник
Dow Endurance™ HFDA-0693 BK црн MV – лизгачки полупроводник
Dow Endurance™ HFDB-4201 SC природна HV – изолација
Dow Endurance™ HFDK-0587 BK црн MV/HV – лизгачки полупроводник
Dow Endurance™ HFDK-0587 BK S црн HV – лизгачки полупроводник
Dow Endurance™ HFDK-4201 EHV природна EHV изолација
Dow Endurance™ HFDK-4201 SC природна HV – изолација
Dow Endurance™ HFDK-4202 EC природна MV – изолација WTR

Преглед на податоци

Се вчитува, ве молиме почекајте